Sen kunniaksi päätinkin postata tämän päiväisistä leipomuksista kuvien kera.
Eli tein suklaapaloja värjätyllä vaniljakuorrutteella ja suklaakuorrutteella koristeiden kanssa.
Tässä niiden resepti, jolla tuli 20kpl suklaapaloja:
- 4 kananmunaa
- 3-4dl sokeria
- 300g margariinia
- 200g taloussuklaata
- 6dl vehnäjauhoja
- 3-4 rkl kaakaojauhetta
- 2tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1-2dl maitoa
Kuorrutus 1. " Vaaleanpunainen kermavaahto"
- 1dl kermaa
- 1-2tl vaniljasokeria
- muutama tippa punaista elintarvikeväriä (jotta vaahdosta tulee vaalenpunainen)
- ripottele koristeeksi sokerisydämiä
Kuorrutus 2. " Yksinkertainen suklaasokerikuorrute"
- vettä noin 1-2 rkl
- tomusokeria n. ½ -1dl
- kaakaojauhetta n. ½rkl
- ripottele sokerisydämiä koristeeksi
1. Laita uuni kuumenemaan 200'C.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
3. Sulata margariini ja suklaa mikrossa/ kattilassa.
4. Kaada sulanut suklaamargariini munasokeriseokseen ja sekoita.
5. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
6. Kaada kuivat aineet muuhun seokseen ja sekoita.
7. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita. Sitten uuniin 20 minuutiksi.
8. Sillä aikaa kun taikina on uunissa, laita kerma, vaniljasokeri ja muutama tippa elintarvikeväriä kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes on vaahtoa.
9. Ota suklaaleivonnainen uunista ja leikkaa osiin.
10. Anna palojen jäähtyä, jotta kermavaahto ei sulaisi. Voit ottaa sillä välin pursottimen tai muovipussin esiin pursotusta varten ja täyttää sen kermavaahdolla.
11. Pursota ja koristele haluamallasi tavalla.
Nämä onnistuivat kyllä hyvin ja olivat herkullisia, eli kommentoikaa jälleen mitä mieltä olette tästä postauksesta ja olisiko kenties jotain parantamisen varaa /postaustoiveita?
Tosi kiva postaus, varsinkin kun oli ohjeet laitettu! Ja paras kuva on toi missä sitä elintarvikeväriä tiputetaan :D xD
VastaaPoistaKiitos ja xD VERTA!
VastaaPoistaIhanan näköisiä kyllä, kiva kun laitoit ohjeen samalla ;)
VastaaPoistaTosi kiva mutta mikä lämpötila uunissa?
VastaaPoistaKatso ykköskohta reseptin jälkeen, se on 200'c..
VastaaPoista