maanantai 25. toukokuuta 2015

Tarinointia muutaman tallipäivän takaa...

         22.5.15. Perjantai
         Anteeksi reilu viikon tauko. Ennen kesälomaa on tietenkin vielä rasitteena viimeiset kokeet ja siksi en ole päässyt tallille tai ehtinyt postailemaan mitään. Perjantaina kuitenkin pääsin tallille. Mentiin äitin kanssa kahdestaan ja ensimmäisenä hoidettiin Voitto ja laitettiin kärryt perään. Ongelmitta selvittiin siitä hommasta. Sen jälkeen hain Sateen ja pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan, kun viime ratsastuskerrasta oli kulunut jo melkein kaksi viikkoa. Mulla ei kyllä ollut sen kummempia ratsastusvaatteita päällä, kun äitillä piti olla valmennus, mutta se peruttiinkin ja menin ilman satulaa. Sade oli jo alussa aika mukava, mutta välissä ratsastukeni jotenkin lössähti ja meno oli aikamoista säätämistä ja touhotusta. Sateella oli hirveästi virtaa ja otin vielä laukkaa. Laukat pyöri kumpaankin suuntaan ihan kivasti. Yhteensä menin jotain 45min ja sitten Sateen hoitamisen jälkeen vietiin Sade ja Tupla laitumelle. Vähän myöhemmin samalle laitumelle tuli vielä kaksi seuralaista lisää. Tässä välissä pestiin Voitto näyttelyä varten. Voitto sai narunpäässä syödä vihreää noin tunnin ja samalla kuivui hyvin pesun jälkeen. Sade ja laitsakumppanit ottivat kunnon pyrähdyksiä ja mä tietenkin heiluin kännykkä kädessä siellä. Tosin kuvista ei tullut mitään laadukkaita, kun zoomasin aika paljon. Siinä oli eilisen talleilun kertomukset. Kaikki tämän tekstin alla olevat kuvat on otettu kännykällä, joten laatukin sen mukaista.

Sateen ninjapotkut...


23.5.15 Lauantai
         Lauantaina Voitolla oli näyttelyt Sipoossa, jotka ei oikein mennyt kovin hyvin. Mukana näyttelyssä oli muutama Knuutilan Veikon jälkeläinen Voiton lisäksi. Tällä kertaa Voitto sai vain III palkinnon. Se oli kyllä jotenkin aika omituista, sillä olin kuvitellut vähintään II palkintoa. No... aina ei voi voittaa. Lohdutuksena tuomarit totesivat "Voiton olevan kovassa kasvuvaiheessa", joten siksi jalat ovat muuhun kroppaan verrattuna ylipitkät ja vaikeuttavat liikkumista. Olihan siinä luokassa muitakin hienouksia, jotka vissiin olivat enemmän tuomareiden mieleen kuin siro ja hoikka Voitto. Tottahan se on, että Voitto on ehkä turhankin sporttisessa kunnossa. Lisää massaa vaan niin näyttää paremmalta. Voitto kuitenkin pääsee ensi viikonloppuna tutulle Häämenlinnan laitumelle, jossa oli viime kesänä, ehkä se siitä pyöristyy. Positiivista näyttelyissä oli, ettei satanut ollenkaan, vaikka oltiin luvattu kunnollista sadetta, mutta sen sijaan tuuli kovaa ja välillä aurinkokin pilkahteli mukavasti. Tallilla Voitto pääsi vihreelle. Sateella oli vapaapäivä, kun oli ollut yötä laitsalla muiden kanssa. Käytiin syöttämässä kivennäiset ja katsottiin, että heppa oli kunnossa. Tähän loppuun vielä kuvia, jotka (C) Elina!

"Enks mä ollukkaa tuomareitten mielestä niin hieno?"
hassu eläin...
Tuplahan se siinä kurkkii...
"Taas nää kukkaseppeleet ja nyt pitäis muka poseerata, pyh." :D
"Mut osaanhan mä olla nättikin."

24.5.15 Sunnuntai
         Herätys soi 4:40 ja päivän ohjelmistona oli aamu- ja iltatallit, joihin meni siis koko päivä. Olihan se rankkaa, kun ei ole taas pitkästä aikaan tehnyt aamutalliakaan saatika molempia talleja. No.. selvittiin kuitenkin siitä urakasta ja oli mukava sääkin onneksi. Olisihan voinut olla vielä lämpimämpi, mutta parempi, kun ei satanut. Voitto ja pihattokaverina oleva miniponi pääsivät molemmat laitumelle syöpöttelemään ja juoksemaan 3:ksi tunniksi. Myöhemmin oli Sateen hoidon vuoro, kun oltiin saatu aamutalli tehtyä. Jouduin ratsastamaan sen tallille, ettei tulisi lisää karkureissuja. Sitten hoidettiin Sade tallissa ja äitin valmennus alkoi. Lähdettiin katsomaan Voittoa laitumelle ja Elina räpsi kuvia. Kun valmennus loppui, hoidettiin Sade ja vietiin takaisin laitumelle ja vietiin Voitto ja poni pois laitumelta. Loppupäivä kuluikin Voiton ohjasajotreenien merkeissä ja iltatallia tehdessä. Loput kuvat (C) Elina!






Oliko postaus mielestäsi liian pitkä? Ehdotelkaa muuten jotain erikoispostauksia tähän alas!

2 kommenttia:

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..