keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Linkkaa blogisi- Blogiarvostelut

Tänään koittaa suuri arvostelupäivä, eli kaiken kaikkiaan minulle linkattiin yhteensä huimat 14 blogia, jotka arvostelen siis kaikki tässä yhdessä postauksessa, sillä itse en vain pidä siitä, että teen tämän jotenkin osissa. Ainakin selventyy tämä, ettei joku sitten ole ihan ihmeissään, että miksi en ole vielä arvostellut hänen blogiaan jne... No mutta kuitenkin, ensimmäiseksi tulee 5 parasta blogia paremmuusjärjestyksessä ja tämä on ihan minun oma makuasia, eli ei kannata ottaa sitä liian tosissaan.

1all these ups and downs
all these u p s and d o w n s


Blogissa seuraillaan -03 syntyneen eestinratsuponiruunan arkielämää pienellä yksityistallilla. Kilpailemme pääosin esteitä seura- ja aluetasolla, tulevaisuudessa tavoitteena myös koululuokat. Pyrin elävöittämään bloggauksiani lukuisilla kuvilla, että videoilla, sekä satunnaisilla erikoispostauksilla, tervetuloa seurailemaan!
Voittajablogiksi osoittautui tämä blogi, jota olen lukenut jo melkein vuoden ja itse pidän tästä kovasti, runsaiden kuvien, hyvien videoiden ja blogitekstien kera. 
Lyhyt arvostelu:
Banneri on mielestäni todella hieno ja sopivan koristeellinen, sekä ulkoasu sopii siihen hyvin. Esittelysivuista paljon plussaa, sillä tekstiä on runsaasti sekä kiva kun kuvia on ainakin reilusti, mutta voisi niitä vähemmänkin olla ja muutamat videot elävöittää esittelyä mukavasti. Säännöllinen postaustahti, runsaat hyvälaatuiset kuvat ja videot, sekä hyvä teksti tekevät blogista mielenkiintoisen.
Arvostelunumero: 10


2Tiia ja Maistro

'

Blogi kertoo 17-vuotiaan poniratsastajan elämästä oman pienen ja parhaan ponin kanssa. Kilpaillaan esteratsastuksessa blogin päätähden, Maistron kanssa.
Lyhyt blogiarvostelu:
Banneri on aika tavallinen, mutta kiva sellaisenaan, blogin taustaväri ei minusta niinkään sovi banneriin, mutta muuten kaiken kaikkiaan kivan sininen teema. Esittelysivuissa juuri sopivasti tekstiä ja kuvia, niistä plussaa. Postauksia tulee säännöllisesti ja useimmat niistä sisältää runsaasti helppolukuista tekstiä, hyvälaatuisia kuvia ja videoita, joita on kiva katsella ja lukea.
Arvostelunumero:



Varjossa Kasvanu

Lämminverihevos blogi joka kerto 18-vuotiaan naisenalun lämppäri projektista sekä ainutlaatuisesta ystävästä. 13-vuotias lämppäri ruuna Santtu on ex-ravuri joka aloitti ratsun uransa n. 2vuotta sitten ja olemme edenneet hevosen ehdoin. Pikkuhiljaa eteenpäin mennään vaikka takapakkeja tuleekin joskus eteen, mutta sehän on vain elämää.
Lyhyt blogiarvostelu: 
Hieno banneri, joka sopii hyvin vihreän taustan kanssa. Mielestäni ulkoasu kokonaisuudessaan on tosi kiva ja huolellisesti mietitty, pidän siitä kovasti hieman yksinkertaisen ulkomuodon takia. Esittelysivuissa sopivasti tekstiä ja kuvia. Postaustahti sopiva, postausten teksti helppolukuista, kuviakin on yleensä ihan sopivasti, mutta osa kuvista vähän huonolaatusia, joten siitä miinusta. 
Arvostelunumero: 9


Epäonnistumisesta oppii

14 vuotiaan tytön hevosblogi. Mukana nykyään aktiivisesti 7-vuotias shetlanninponi ja 23-vuotias lämppäri, mutta parin päivän sisällä selviää astuuko kuvioihin uusi kaviokas. Välillä postauksissa esiintyy myös lähitallien muita hevosia.
Lyhyt blogiarvostelu:
Minun silmääni ainakin hieno ja tunnelmallinen banneri, ulkoasukin kiva, vaikka onkin aika tavallinen. Koodausta käytetty juuri sopivasti ja oikein. Esittelysivuissa tarpeeksi tekstiä ja kuvia. Postauksia tulee juuri sopivasti, mutta kuvia voisi olla vielä vähän enemmän.
Arvostelunumero: 9


5Melidas
MELIDAS
Kolmen pk-seudulla asuvan tytön lifestyleblogi isoilla kuvilla ja selkeällä ulkoasulla. Päivän asuja, matkustelua, musiikkia, urheilua ja elämää. Welcome!
Lyhyt blogiarvostelu:
Lifestyleblogille tyypillinen yksinkertainen ulkoasu, mutta minusta hieno tällaisenaan. Miinusta ehdottomasti, siitä, että esittelysivut jäävät puuttumaan, mutta sivussa olevat kuvat antavat ainakin jonkinlaisen kuvan blogin kirjoittajista. Postaustahti sopiva, teksti helppolukuista, reilusti hyvälaatuisia kuvia ja plussaa monipuolisista postauksista.
Arvostelunumero: 9
_________________________________________________________________________________

Ja sitten vielä loput blogit tulevat ihan sekalaisessa järjestyksessä, eli niitä en laita mihinkään paremmuusjärjestykseen.

My life and pictures
Blogi kertoo 14-vuotiaan tytön arjesta, enimmäkseen hevosharrastuksesta, mutta lifestyle postauksia änkee joukkoon usein.
Lyhyt blogiarvostelu:
Banneria en nyt sillä tavalla arvostele, kun olen sen itse tehnyt :D mutta ulkoasu on mielestäni tosi kiva ja sopii hevosblogille hyvin. Esittelysivuissa sopivasti tekstiä, sekä kuvia. Postaustahti hyvä, sekä postauksissa runsaasti hyvälaatuisia kuvia, sekä hyvinkirjoitettua tekstiä. Videoita voisi olla useammin, mutta tiedän kyllä syyn miksi niitä ei tule niin usein.
Arvostelunumero: 9


Pahoitteluni, etten jostain syystä saanut banneria näkymään.
Blogi on sekoitus hieman lifestyleä ja postauksia ratsastuskoulun tunneista/kisoista ja muista tapahtumista tallilla.
Lyhyt blogiarvostelu:
Banneri on hieno, mutta minä taas en pidä ulkoasusta, sillä itse en muutenkaan tykkää räikeän pinkistä. Esittelysivut ihan hyvät, tekstiä sopivasti ja kuviakin, mutta postauksia voisi tulla useammin. Postauksissa ihan hyvälaatuisia kuvia ja videoita, mutta niitä voisi olla vielä enemmän.
Arvostelunumero:

Täyttä laukkaa eteenpäin
Blogi kertoo 14-vuotiaan tytön ratsastusharrastuksesta Peikin Ratsastuskoulussa. Ratsastan kaksi kertaa viikossa ja blogissa on käynnissä Esittelyssä-osio, jossa paljastan erilaisia asioita itsestäni ja ratsastusharrastuksestani. Postailu on nyt viikon aikana hieman jäänyt, mutta tällä viikolla pitäisi vielä tulla postauksia muutama.
Lyhyt blogiarvostelu:
Bannerissa jokin pistää silmään, ehkä sen pituus, se voisi olla vähän isompikin ja bannerin teksti ei oikein erotu kovin hyvin muusta taustasta, sekä ulkoasu mielestäni hieman tylsä. Harmittavasti vain kirjoittajasta esittelysivu, jossa voisi olla vielä enemmän tekstiä, sekä kuvia, joten siitä miinusta. Postaustahti on hyvin epäsäännöllistä, mutta hyvälaatuisia kuvia ihan sopivasti. Pienet kuvat vielä vähän häiritsevät.
Arvostelunumero:


En unelmoi elämääni, vaan elän unelmaani.
Blogin takana, on nuori, vuonna 90 syntynyt 100% hevoshullu, siis minä. :) Tämä blogi kertoo minun ratsastuksestani harraste- ja kilpailualueella. koitan myös kehittyä, joka kerta kun nousen hevosen selkään. Tähtään ensi vuoden, Special Olympicseihin- Los Angelsissa 2015.
Lyhyt blogiarvostelu:
Hieno banneri, joka sopii hyvin ulkoasuun. Esittelysivuissa sopivasti kuvia ja tekstiä. Postaustahti hieman epäsäännöllinen, mutta niiden teksti helppolukuista ja kuvia on aina reilusti. Pidän blogin tavoitteellisesta ja ahkerasta kirjoittajasta, joka saa paljon aikaan. 
Arvostelunumero: 9


Kompassissa
Kompassissa
Blogi kertoo kahden 13-vuotiaan serkuksen elämästä käyden ratsastustunneilla, epäonnistumisien ja onnistumisien kera.
Lyhyt blogiarvostelu:
En niinkään pidä bannerista, huonostirajatuiden kuvien takia, sekä jollain tavalla banneri on hieman sekava, mutta ulkoasu on kiva. Esittelysivujen teksti ihan ok, mutta kuvat ovat pieniä, joka hieman häiritsee. Postauksia tulee melko usein ja niiden kuvat on useimmiten hyvälaatuisia, sekä videot on myös kiva lisä postauksiin.
Arvostelunumero: 8

BIG DREAMS
BIG DREAMS
Olen Oona Kettunen, vuonna 1999 syntynyt tyttö. Asun keski-suomessa, tarkemmin jyväskylässä. Tällä hetkellä treenailemme tammani Floran kanssa ahkerasti kohti ensimmäisiä kisojamme. Tulevaisuudessa on sitten tavoitteena kisata ihan kunnolla. Kirjoitan pääasiassa valmentautumisesta ja arjesta 7-vuotiaan puoliveri tamman Floran kanssa. Välillä postauksia tulee myös hevoselämän ulkopuolelta. Tervetuloa seuraamaan matkaani kohti suuria unelmiani!
Lyhyt blogiarvostelu:
Banneri on ihan kiva, mutta minua hieman häiritsee, että siinä on mustavalkoisen taustan lisäksi värikkäitä kuvia, sekä ulkoasu hieno, mutta ei vain sovi banneriin. Esittelysivuilla sopivasti tekstiä ja kuvia. Postauksia voisi tulla useammin, mutta pääosin hyvälaatuisia kuvia sekä helppolukuista tekstiä postauksissa.
Arvostelunumero:


Poniratsastajan Päiväkirja
Poniratsastajan Päiväkirja
Blogi kertoo 13-vuotiaan tytön Saran ja hänen 15-vuotiaan New forest ruunan kenin arjen riemuista.
Blogi on tällä hetkellä tauolla, toivottavasti se ei kuitenkaan haittaa.

Lyhyt blogiarvostelu:
Bannerissa muuten kiva tunnelma, mutta minua häiritsee tuo huonosti näkyvä kuva Kenistä, se olisi jopa parempikin ilman tuota kuvaa tai sitten, niin, että se näkyisi kunnolla, mutta ulkoasu ihan kiva ja toimiva. Esittelysivuilla sopivasti tekstiä, sekä kuvia. Blogi harmittavasti tauolla, sillä ennemmin postauksia on ollut kiva lukea hyvinkirjotettujen blogitekstien ansiosta, sekä monien kuvien ja videoiden kera. 
Arvostelunumero: 8

Waldgeistory
Waldgeistory
Blogi kertoo pääosin 20-vuotiaan järvenpääläisnaisen ja 15-vuotiaan pv-ruunan elämästä, hyvine ja huonoine aikoineen. Mukana vilahtaa välillä lifestyle tyylisiä postauksia, joissa saattaa esiintyä myös kaverit, koira, gerbiilit tai avomieheni. Hyppää mukaan seuraamaan meidän arkea !
Lyhyt blogiarvostelu:
Kiva banneri, mutta nuo rajatut kuvat voisi olla vielä paremmin rajattu, mutta ulkoasu on hieno ja sopii banneriin. Esittelysivuilla ihan hyvin tietoa ja kuvia. Postaustahti hyvä ja postaukset sisältävät riittävästi tekstiä ja hyvälaatuisia kuvia.
Arvostelunumero: 9

Venlan elämää
Venlan elämää
Blogia kirjoittelee 14- vuotias tyttö Etelä-Suomesta. Blogia tähdittää oma hevoseni Piteris, joka on tullut projektina mulle. Nyt on aikaa kulunut jo vuosi takana, ja keväällä olisi tarkoitus aloittaa kilpailu seuratasolla. Täällä pääsette seurailemaan meidän monipuolista toimintaa aktiivisten postausten mukana, joissa on aina mukana hyvälaatuisia kuvia, sekä nykyään pyrin pitämään yhden videon jokaisessa!
Lyhyt blogiarvostelu:
Mukavan syksyinen ja tavallinen banneri, joka sopii hyvin syksyisen taustavärin kanssa. Hyvät esittelysivut, joissa runsaasti kuvia ja tekstiä. Postauksia tulee sopivasti, niissä paljon hyvälaatuisia kuvia ja myös videoita.
Arvostelunumero: 9

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tämä oli nyt tässä, ja huh.. kylläpäs tähän menikin aikaa, olen ihan aivojani myöten täynnä blogeja :D Kommentoikaa ihmeessä, jos tässä nyt olikin jotain vääryyksiä, niin korjaan asian!

14 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta arvostelusta! Nyt on taas laitettu asiaa korvan taakse mitä pitää parantaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kitos!! :) joo mulla on tosiaan taustan sopiva bannerii vielä hiukan kesken.

    VastaaPoista
  3. Sut on haastettu! :) http://alisajahevoset.blogspot.fi/2014/10/kesan-suosikit.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että olen juuri lähdössä kotoa pois joksikin aikaan, eikä kone ole käytössä, joten katsotaan, jospa saisin sen sunnuntaiksi tehtyä ;)

      Poista
  4. Oi, paljon kiitoksia ja kiva kuulla, että pidit! :')

    VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..