lauantai 15. maaliskuuta 2014

Aamutalli + käyntimaasto

Meillä oli tänään taas pitkästä aikaan aamutalli ja tosi huono keli. Ulkona oli satanut lunta aika paljon siihen nähden, että vielä eilen maa oli ihan kuiva. Ei kyllä enää tarvittaisi lunta, kesä saisi tulla jo etuajassa. Mutta herätys oli siihen normiaikaan eli 4:40 ja kuuden maissa oltiin alottelemassa. Jaettiin siis aamuheinät, sekä väkkärit ja sen jälkeen mentiin tuttuun tapaan siivoamaan pihatot mönkkärillä. Kun se saatiin tehdyksi, mä menin loimittamaan uuden tallin 4 hevosta, kun loput kaksi jäivät sisään poikkeustapauksien vuoksi. Sillä välin Elina ja äiti vei pihattoon olkia, tyhjensi lantakärryn jne. Sitten vietiin hevoset ulos. Eräs tapaus päättikin poiketa rutiineista ja lähti vähän omille teilleen ( siis kun olin taluttamassa tarhalle ja rykäsi vaan narun kädestäni ja laukkaili pihalla). No.. sillä herralla taisi olla vaan tylsää mennä omaan tarhaan :D Kun hevoset oli saatu tarhoihin, aloitettiin karsinoitten siivousurakka, joka ei edes ollut mikään urakka, kun niin paljon oli niitä tyhjiä karsinoita, eli vähemmän siivottavia. Sitten lakaistiin tallit, jaettiin heinät ja lopuksi täytettiin vedet mönkkärillä, jonka perässä oli vesisäiliö. Saatiin hommat hoidettua aikaisemmin kuin normaalisti, joka tarkoitti sitä, että päästiin aikaisemmin ratsaille. Käytiin tekemässä pelkkä käyntimaasto, koska tiet oli huonossa kunnossa, pohja oli kova ja jäätä joissakin kohdissa. Mutta kyllähän siitä noin 1h 20min maastolenkki tulikin, kun madeltiin sellaista etanavauhtia. Käytiin kyllä vielä kentällä pyörähtämässä n. 15min, kun hepoilla oli vielä vähän virtaa.


Söpö Liisi maastoon lähdössä.

Liisi haisteli mun kenkää :3


Tältä siellä metsässä sitten näytti, puutkin ihan lumen peitossa...

Taisi vähän hymyilyttää, kun mentiin sellasen oksan ali..



Kuin montekisoissa..


Siinä se postaus oli tältä erää, lähipäivinä tulee varmasti postausta, eli yritän jaksaa/ehtiä päivitellä tänne blogiin uusia juttuja ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..