keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hiljaa hyvä tulee

    Kevät on vihdoin saapunut ja tuonut mukanaan runsaat vesisateet, jotka osittain ovat hyvä asia, sillä kenttä on kuoriutunut kokonaan pois lumipeitteestään ja nyt se on aivan huippu kunnossa. Jes, nyt alkoi vihdoin kunnon treenikausi. Maanantaina oli myös aivan IHANA auringonpaiste ja lämpöasteita jopa +10'C. Aurinko alkoikin laskeutumaan vasta kuuden jälkeen, joten ehdittiin hyvin auringon paisteessa hoitamaan Sade ja hyvän kelin vuoksi hoidettiin ulkona. Elina ratsasti silloin ja mä "yritin" kuvailla, vaikka suurimmasta osasta kuvista tuli aika heilahtaneita. Vaatii näköjään vielä lisää aikaa tottua kameraan ja saattoi tosiaan olla väärät asetukset kyseessä. No, kyllä mä pari onnistunuttakin kuvaa sain otettua... Juu, ei sen enempää maanantaista, sitten mennään siihen eilisen treeniohjelmaan.

   Tiistaina eli eilen pääsinkin ratsastamaan oikein kunnolla. Nyt voin sanoa, että ne oli KUNNON treenit, hiki tuli molemmilla ja mentiin yli tunti kentällä. Pohja oli jälleen NIIN hyvässä kunnossa, mitä se ei koko talvea ole ollut niin nyt on sitten varastoitu energiaa läpi talven kevään treeneihin. Harmittavasti sää ei ollut yhtä kiva kuin maanantaina, nimittäin vettä tihkutti ja oli muutenkin aika pilvinen keli. Noh, säästä huolimatta Sade meni ehkä parhaiten kuin koskaan. Se oli jo alusta asti hyvin kuulolla, tosin vaati vähän herättelyjä, kun moottori ei ihan tahtonut lähteä kunnolla työntämään. Otin ihan alkuvaiheessa vähän laukkaa kevyessa istunnassa molempiin suuntiin ja pari kertaa joudun raipalla muistuttamaan, mikä olisi se oikea ja reipas tempo. Sen jälkeen taas ravituuppailua ja vielä vähän laukkaa kevyessä istunnassa ja nythän "toisella kerralla" alkoi jo paremmin moottori työntämään. Vihdoin laukkakin alkaa sujumaan. Sen jälkeen työstettiin ravia vielä kiemuraurilla, volteilla ja muulla jutulla. Lopussa kiitos seisoi ja Sade alkoi vähän kevenemään edestä eikä käteni ollut enää niin tuskissaan. Muutamia pysähdysharjoituksia otettiin vielä loppuun ja sitten annoin viimein ohjat vapaaksi ja heppa huokasi syvään, että "Vihdoin tämä rääkki loppuu". 

    Tuossa nyt oli jotakin "tarkempaa" selostusta eilisistä ratsastusjutuista ja uskoisin tämän tekstimäärän riittävän teille. Ei muuta kuin kuviin, jotka otti taas Elina!

Tässä yksi ottamani kuva Elinasta ja Sateesta ja tuo aurinko oli kyllä niin piristävä, "tahtoo auringon takas"
Voitto söpöläinen... <3
Voiton pihattoleikit...
Kaunis eläin...






 Laukkaa kevyessä istunnassa...

meidän omalla tyylillä :)








Kuvia tuli nyt aika paljon, mutta toivottavasti se ei teitä haittaa, sillä nyt kun niitä kerran otettiinkin, niin niitä nyt tuli tännekin ;)


8 kommenttia:

  1. Miksi sä et valmentaudu/kisaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen vain ei Sateen kanssa ole mahdollisuuksia, valmentautuminen maksaa kuitenkin ja kaikilla ei ole ylimääräistä rahaa maksaa valmennuksetkin... ehkä joskus vielä johonkin helppoihin kisoihin menen, mutta sitä en nyt voi etukäteen tietää.

      Poista
    2. Mutta hei ethän sä valmentajaa tarvii ku sulla on tällönen jäkättävä kuvaaja, joka muistuttelee asioista! :D XD Ei noita kuvia ollut läheskään liikaa ja Sade menee aika super hienosti noissa... Ei se vuos sitten olis tolla tavalla kulkenu ;)

      Poista
  2. Voi teillä on kenttä jo sula ja hyvässä kunnossa. Meillä on ihan peilijää ja innolla odottelen sitä energianpurkausta pollelta jota pääsee sitten liikuttamaan kun kenttä on kunnossa :D

    Niin ja tosi kiva postaus oli ja hyviä kuvia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja onneksi nyt on luvattu muutaksi päiväksi aurinkoa niin eiköhän se siitä pian sula ;)

      Poista
  3. Tosi kivan oloinen blogi sulla! Hyviä kuvia ja hienosti meette :)

    VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..