keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Harrastusanalyysi (haaste)


Haluan ihan ensiksi kiittää teitä jokaista lukijaa, nyt teitä on jo 100 ja en koskaan blogini perustamiseni jälkeen ole edes ajatellut saavani jopa näin paljon seuraajia, joten kiitos sadasti teille! :)
Sen kunniaksi ajattelin vihdoinkin toteuttaa tämän paljon puhutun Blogitallin viikon blogihaasteen, jonka aiheena on siis Harrastusanalyysi. Monet ovat varmasti täysin tietoisia tästä samaisesta haasteesta, joka onkin pyörinyt jo moneissa blogeissa, mutta saanen esitellä tästä oman versioni!
Ideana on siis kertoa, mitä harrastaa miksi ja kuinka sitä harrastaa?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Mitä minä harrastan?

No tietenkin ratsastusta, mutta ennen kaikkea myös hevosia. Aina elämä ei ole pelkkää ratsastamista, tähän harrastukseen liittyy todellakin paljon muutakin. Eli voisin oikeastaan sanoa, että harrastan hevosia. Milloin tämä kaikki sitten alkoi? No... olin 7-vuotias, en muista kunnolla halusinko itse hirveästi ratsastuskoulun ponien selkään, mutta kävin tunneilla ainakin vuoden, kunnes ratsastuskouluelämä päättyi ja ensimmäisiä vuokraheppoja astui elämääni. Olihan tuo ratsastuskouluvuosi aika lyhyt, mutta ainakin sain jonkinlaisen perustan ratsastukselle. Vuokraheppojen jälkeen siirryttiin myös omiin hevosiin, Sade oli niistä ensimmäinen oma, joka on opettanut minulle paljon, myös ratsastuksen hankaluudesta. Tässä minä nyt olen, heppatyttö henkeen ja vereen.






Miksi minä harrastan?

En voisi kuvitella elämää ilman hevosia. Hevoset pistävät aina unohtamaan murheet ja muut huonot asiat. Hevoset ovat ihmisten ystäviä, mutta vain silloin kun ihmiset kohtelevat niitä oikein. Joskus sitä saattaa olla pahantuulinen tallille mentäessä ja silloin myös hevonen aistii ihmisen vihamielisyyden ja ratsastus ei oikein voi sujua. Joskus on niin hyvä päivä, että tallille mentäessä hevoset aistivat hyväntuulisuuden ja huomaavat itsekin, että "ratsastaja onkin iloinen tänään". Mieliala vaikuttaa paljon myös itse ratsastukseen. Ei saisi suuttua silloin, kun menee huonosti, mutta ihmisen keho vain yleensä toimii niin. Mitään hyvää selitystä en löydä siihen, että miksi harrastan juuri hevosia ja ratsastusta, mutta en voisi luopua kyseisestä harrastuksesta, se tuo lisäenergiaa arkipäiviin. 








Kuinka harrastustani toteutan?

Sana ratsastus tarkoittaa yleensä vain sitä ratsastusta, mutta hevoset onkin sitten kokonaisuutena laajempi käsite. Hevosten kanssa voi ratsastuksen lisäksi harrastaa, maastakäsintyöskentelyä (taluttelua, juoksutusta, irtohypytystä, agilitya..), kärryajoa, näyttelyitä jne, Niitä on paljon muutakin. Minä en sinänsä paljoa tee maastakäsittelyä, vaikka se olisikin yhtä tärkeää kuin itse ratsastus. Hevosten kanssa tulee kuitenkin puuhattua kaikkea muutakin eli joskus on sitä taukoakin ratsastuksesta jolloin tehdään hevosten kanssa jotain muuta. Tällä hetkellä tavoitteeni eivät ole kauhean korkealla tässä lajissa, mutta pyrin siihen, että jotain edistystä tapahtuisi, vaikken valmennuksissa/ kisoissa käykkään, mutta kunhan opin lisää, miten hevosta pitäisi ratsastaa oikealla tavalla. Tulevaisuudessa olisi mukava päästä jotain seurakisoja kisaamaan, että saisi jotain kokemusta niistä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessan.








Kaikki innokkaat mukaan tekemään tämä haaste, ohjeet sen tekemiseen: tästä linkistä!!
Toivottavasti kertomukseni ei ollut kovin sekava, mutta ainakin olen tämän nyt tehnyt, laittakaa ihmeessä kommenttia, että millainen tämä oli!
PS: Tämä ei siis ollut se erikoispostaus 100 lukijan kunniaksi, vaan tällainen lisä tähän väliin (kyllä se erikoispostaus jossain vaiheessa tänne ilmestyy)..

4 kommenttia:

  1. Liityin lukijaks :) Liity lukijaks mun blogii? :) http://qallenkanssa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi kiva haaste, näitä saisi tulla useemminkin, oli kiva tietää sun harrastustaustastasi :)

    VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..