lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, Luukku 13: Kysymyspostauksen vastaukset


Eilen 12.12. oli siis viimeinen päivä, jolloin sai heittää vielä kysymyksiä ja päätinkin nyt saman tien seuraavana päivänä vastata niihin eli nyt saattekin vastauksia kysymiinne kysymyksiin!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Mikä on suosikkielokuvasi?

Täytyy kyllä myöntää, että kauhuleffat on itseni mielestä jotenkin niin hyviä, katsonkin niitä aika useasti, mutta jostain syystä Nälkäpelin eri osat ovat myös niin hyviä ja mukaansatempaavia, että melkeimpä voisin sanoa, että se koko trilogia...



2. Entä suosikkisarjasi? 

Nojaa, mitäköhän tähän sanoisi, nykyään ei ole tullut katsottua telkkaa juuri ollenkaan, paitsi viikonloppuisin, ehkä jokin Master Chef voisi olla suosikkisarjani (jos sitä sarjaksi voi sanoa)..



3. Mitä toivot joululahjaksi kaikken eniten?

Olen tehnyt blogissani jo postauksen joululahjatoiveista, mutta kaikkein eniten toivon tällä hetkellä uutta puhelinta, eikä mitä tahansa vaan sellaista, jossa olisi myös hyvä kamera ja olisi ulkonäöltään myös siisti.

4. Ensimmäinen hevonen jolla menit?

Hankala muistaa oikeasti ensimmäistä hevosta, sillä olen ollut paljon nuorempana talutusratsastuksissa, mutta ensimmäinen hevonen, jolla ratsastin ihan kunnolla (ravia ja laukkaa) oli Papaya. Poni, jolla ratsastin melkein joka ikinen kerta ratsastuskoulussa, pari kertaa menin vaihteeksi jollain muulla.

5. Miksi aloitit ratsastuksen?

Hmm.. hyvä kysymys, en ihan tarkkaa tiedä, halusinko itse aloittaa ratsastuksen, mutta osittain aloitin myös äidin innostamana. Enkä kyllä kadu koskaan, että aloitin ratsastuksen.

6. Hevoset tulevaisuudessa harrastus vai ammatti?

Minulle hevoset on aina ollut ja tulee aina olemaankin vain harrastus, en ole mitenkään erityisen kiinnostunut jostain tietystä suuntauksesta.


7. Paras ystävä?

Ikävä kysymys, noei.. onhan se hankala sanoa, kun on muitakin ihania ystäviä, mutta Salla on ollut aina mulle sellainen luottoystävä, hauska, huumorintajuinen ja koska molemmat ollaan heppatyttöjä on meillä ollut myös yhteisiä hetkiä tallilla. Ollaan tunnettu toisemme muutenkin jo ala-asteelta saakka, toivottavasti jatkossakin tulee olemaan yhtä hauskaa

8. Mikä on sun lempi karkki? 

Hmm.. mitäköhän tällä oikein meinataan, nojaa jos se tarkoittaa yksittäistä karkkia niinkuin irtarivalikoimasta, niin mä oon aina tykännyt hirveesti näistä susupaloista ja kun suklaa on vaan niin hyvää!

9. Ottaisitko entisen ravurin ratsuksesi?

Hyvä kysymys, mikä ettei.. en ole koskaan paheksunut ravureita, nehän ovat yhtä lailla hevosia siinä missä puoliverisetkin ja oikeastaan oma hevonen "projektimielessä" lisäisi haasteita, joita kaipaankin. Kun ei ole heti koulutettu ratsu nenän edessä, vaan täytyy saada itse paljon aikaiseksi.

10. Mistä viikonpäivästä tykkäät eniten?

Hmm.. ehkä perjantai, se on aina ollut se kivoin, koska tietää, että viikonloppu on edessä.

11. Milloin tehään taas video?

Täytyy katsoa, sitten kun on sopiva hetki :D

12. Miksi aloitit bloggaamisen? 

13-vuotiaana, kun sain oman koneeni, aloin seuraamaan muiden blogeja, erityisesti inspistä sain Tiialta ja Pinjalta. Sitten sain vain kummallisen älynväläyksen, että haluan itse perustaa blogin, sillä tykkään kirjoitella ja kuviakin tulee otettua melko useasti ja tästä on ollut paljon hyötyä. Tulevaisuudessa on kiva lukea omaa nettipäiväkirjaansa.

13. Onko sinulla tavoitteita blogin suhteen?

Eipä mitään erityisiä, ehkä enimmäkseen pidän tätä omaksi ilokseni sekä toivoisin, että muutkin hyötyvät tästä jollain tavalla.

14. Millainen olisi unelmien hevosesi?

Unelmien hevonen olisi kuin paras ystävä, reipas, kapasiteetikas, maastovarma, terve ja kyllähän kaunis hevonen olisi plussaa ;)

15. Lempi hevosrotu?

Suomenhevoset ovat jotenkin niin monipuolisia ja kivoja, mutta täytyy sanoa että puoliveriset ovat hienoja ja niillä useimmiten on hienot askellajit.. toisaalta miksei lämminverisetkin..


16. Onko sinulla ratsastukseen ja/tai hevosiin liittyviä 

unelmia? Millaisia?

No.. tavoitteena olisi joskus päästä kilpailemaan jotain helppoja seurakisoja sekä oma hevonen olisi myös haaveena ..

17. Millainen Sade on luonteeltaan?

No.. tähän voi olla montaa eri mieltä.. useimmiten Sade on reipas, kiltti ja kovasti yrittää tehdä parhaansa. Toisaalta Sateelta löytyy sellaista ns. turhaa energiaa, kun se hötkyilee jostain ihan mitättömistä asioista, kuten maastossa jokainen kivenjärkäle, kuoppa maassa, heiluvat oksat...kaikkeahan sitä tammat keksii ja maastossa Sateella on hirveästi virtaa varsinkin talvisin. Muuten Sade on luonteeltaan aika tasainen ja kauhean usein se ei myöskään pukittele, ellei innostu hurjasti jostakin.

välillä eläin ottaa torkkuja harjauksen ajan..

18. Parasta Voitossa?

Voitto käyttäytyy kyllä ikäisekseen hyvinkin esimerkillisesti, joten ehkä sen rauhallinen luonne on sen paras ominaisuus. Toisaalta varsa osaa myös olla erittäin juntti ja jollain tapaa muistuttaa Sadetta.

19. Tähtäätkö johonkin ratsastuksessa?

Itse asiassa kirjoitin juuri tekstin tästä aiheesta, joka löytyy täältä.

20. Esteet vai koulu?

Esteet ehdottomasti, niistä voit lukea pidemmin tuosta edellisen kysymyksen linkistä ;)

21. Rankka treeni vai rento maasto?

Hmm.. tähän on oikeastaan aika hankala vastata, sillä pidän kyllä maastoilemisesta, mutta ehkä rankka treeni on enemmän mieleeni, sillä kuntokin kasvaa paremmin.

22. Miten kuvailisin Sadetta kolmella adjektiivilla?

Kiltti, reipas, hömelö.

23. Lempi vuodenaika? Miksi?

Kesä, vaikka onkin ötököitä, mutta ennen kaikkea lämpö ja valo tekevät siitä lempparivuodenaikani.

24. Harrastatko ratsastuksen lisäksi jotain muuta? Mitä 

haluaisit harrastaa?

En ole oikein harrastanut muuta, mutta tulevaisuudessa olisi kiva vaikka käydä jossain tanssi/pilatestunneilla (olisi hyötyä hevosharrastuksessakin). 

25. Oletko käynyt ulkomailla? Missä kaikkialla?

Itse asiassa en ole paljoa matkustellut muualla kuin Virossa ja Ruotsissa, nykyään monet muut ovat reissanneet niin monessa maassa, että pitävät tällaisia vähemmän ulkomailla käyviä ihmisiä outoina, mutta eivät kaikki vain ole niin rikkaita, matkat eivät kuitenkaan nykyään ole mitään halpoja, vaikka niin väitetään. Olisihan se kiva käydä useamminkin..

26. Paras aine koulussa?

Yläasteella kotitalous oli ehdoton lempparini, mutta näin lukiossa kuvataide on lempparini.

27. Kolme parasta asiaa talvessa?

Lumi, joulu ja laukkaaminen hangessa!
Olen tehnyt tästäkin aiheesta >haasteen< jos siis haluaa pidemmin lukea.




28. Oletko käynyt ratsastusleireillä? Missä?

En ole, haaveilin pienempänä monesti, että kumpa pääsisin joskus leirille, mutta kuitenkaan ei ole tullut koskaan tilaisuutta.. ehkä menen joskus aikusena, mistä sitä tietää.

29. Paras yhteinen muisto Sateen kanssa?

Nojaa, ehkä se kun hyppäsin Sateella huimat 100cm korkuisen esteen, se oli siisti tunne, Sade hyppäsi ilmavasti eikä tullut mitään ongelmia.

30. Monesti olet tippunut?

Vaikea määrittää tarkkaa lukumäärää, olisikohan jotain 30-50 kertaa jos näin silmämääräisesti heitän..

31. Minkä tasoinen olet ratsastajana?


Nojaa, ehkä helppo C, osaan kuitenkin perusasiat, mutten mitään kummempia..

32. Kilpailetko?

Tällä hetkellä en, olen käynyt yhteensä neljissä seurakisoissa, mutta ehkä tulevaisuudessa vielä käyn jotain helppoja luokkia, olisihan se kivaa.




Tässä tämä, sori, kun luukku tuli myöhässä, olin nimittäin viikonlopun iskällä, jolloin ei oikein ollut mahdollisuutta tehdä postausta..

1 kommentti:

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..