sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

La-su heppailut

    Nyt on sitten ihana auringontäytteinen heppaviikonloppu ohi, mutta blogissani se vielä elää, sillä kerron teille vähän kummankin päivän tekemisistä ja sitten tietenkin valtava määrä kuvia perään. 

    Mennään siis ensin lauantaihin. Herätys oli kahdeksalta ja Sateelle lyötiin puuttuva kenkä takaisin. Onneksemme jo noin nopeasti saatiin kengittäjä ja vielä kärsivällinen sellainen. Sade nimittäin käyttäytyi tosi huonosti ja riuhtoi jalkaansa koko aika. No, saatiin se sitten loppujen lopuksi hoidettua. Sade pääsi sen jälkeen heti ulos pihattoon takaisin, kun oli viettänyt yön karsinassa. Sateen vietyämme haettiin Voitto hoitoon ja tarkoituksena oli jälleen ottaa ajoharkat puuhärpäkkeen kanssa sekä myös kärryt kokeiluun. Otettiin ihan rauhassa ensin tuttujen puuhärpäkkeiden kanssa, se meni ihan hyvin ja sitten varovasti kärryt perään, mutta ei laitettu niitä kiinni paniikkikohtauksen varalta vaan pidettiin Elinan kanssa kiinni kummankin puolen aisoista. Alkumetrit meni ihan hyvin, mutta kurvissa Voitto säikähti kärryjä, onneksi saatiin se rauhoitettua ja loppuharkat kärryjen kanssa mentiin ihan askel askeleelta ja lopetettiin siihen. Kärryt ovat Voitolle vielä aika kova pala sekä myös meille, kun eihän meilläkään ole hirmuisesti kärrykokemusta. Voiton hoidon jälkeen lähdettiin kotiin ruokatauolle ja sitten tunnin päästä lähdettiin takaisin ajelemaan tallille päin. Meillä oli nimittäin iltatalli ja mulla mönkkäriharjoitukset jatkui. Iltapäivän heinien jaon jälkeen meillä oli Sateen ja Tuplan liikutuksen aika ja lähdettiinkin tällä kertaa pidemmälle maastolenkille. Ainakin sää suosi ja päästiin muutama pätkä laukkaamaankin, mutta vikan laukkapätkän kohdalla Tuplalta lensi takakenkä kaaressa maahan. Saatiin se onneksi napattua mukaan, kun  Elina reippaana kävelijänä keräili meiltä pudonneet asiat. Tuplalla ei kyllä ollut mitään ongelmaa liikkumisessa, vaikka yksi kenkä puuttui. Ihan kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan. Loppumatka käveltiin rennosti ja oltiin maastossa yhteensä 1,5h. Heppojen hoidon jälkeen tehtiin iltatalli loppuun ja sitten kotiin.






askel venyy hyvin...


    Siinä oli siis vasta lauantain kuulumiset ja nyt päästään sunnuntaihin eli tähän päivään. Tänään saatiin siis nukkua pitkään ja lähdettiin siinä yli yhdeltä ajelemaan tallille. Samat treenit jatkui Voitolla kuin lauantainakin, mutta otettiin kärryt vain ihan pieneksi aikaa sillä Voitto oli aika hermona tänään, ettei haluttu ottaa mitään turhia riskejä. Tänäänkin oli iltatalli ja siinä heinien jaon jälkeen haettiin Sade ja hoidettiin ulkona nätissä auringonpaisteessa. Etsin suojat jostakin pölyisten laatikoiden pohjalta ja laitoin ne Sateen jalkaan. Tänään oli luvassa hieman erilaiset treenit. Päästiin Sateen kanssa pitkästä aikaa menemään kavaletteja, joka tuo kivaa vaihtelua normaaliin kenttätuuppailuun. Aloitettiin käynnillä, sitten mentiin ravissa kavaletit ja lopuksi vielä laukassa niitä ratana. Oli kyllä tosi kiva päivä ja Sadekin näytti pitävän "pikkuesteistä".



mönkkäriajoa...

Oi, Sade on niin lutuisena tässä <3












tästä kuvasta näkee hyvin mun käsien paikan, niiden tosiaan pitäisi vähän paremmin myödätä... on tainnut oikeanlainen esteratsastajan asento unohtua, kun ei ole päässyt säännöllisesti hyppelemään..
Sateen "ihme" hypyt :D
pari onnistunuttakin hyppyä saatiin...


Ja tähän loppuun vielä lyhyt video, kun mentiin kavaletteja ratana, tosin tuo on vasta alkupään treeneistä, jolloin ei mennyt niin hyvin...





Kertokaa toki mielipiteenne tällaisesta hyyyvin pitkästä postauksesta.. tykkäsittekö, että kuvia oli runsaasti? Onko teillä jotain lempparia?



4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja kiva että pääsit pitkästä aikaa hyppimään :)

    VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..