tiistai 13. tammikuuta 2015

Ilman satulaa hömpöttelyä Sateella

   Viimeksi ratsastin tasan viikko sitten, loppiaisena.. Tänään ohjelmanumerona oli Sateen kengitys, mutta ennen kaikkea myös liikutus. No.. Sateen vuoron piti alkuun olla vähän viiden jälkeen, tultiin siis hyvissä ajoin paikalle, kun oltiin neljältä tallilla. Kengitysauto hieman pelotti, kun oli siinä tallin oviaukon vieressä, mutta vauhdilla tultiin ja mentiin siitä. Menin siis ilman satulaa ja ihan kiva, kun hoitaminen sujui ripeästi ja ei tarvinnut satulaan koskeakaan. 
   Hyppäsin jakkaralta selkään ja Sade oli heti aika reippaalla tuulella, tosin vähän kankea alkuun niinkuin yleensäkin. Pohja osoittautui yllättävän hyväksi, vaikka olikin jää alla, mutta toisaalta paksu lumipeite mahdollisti reippaan treenin. Oikeastaan tänään oli vähän tällainen "mennään miten mennään"- päivä, mutta loppuvaiheessa koitin saada pidemmällä ohjalla Sadetta "vähän" venyttämään askelta ja kulkemaan herkemmillä avuilla, lähinnä painoavuilla ja pohkeilla.. Ihan hyvinhän se kääntyi ja ravi alkoi sujumaan pikkasen paremmin taas loppua kohden. Kun oltiin menty noin tunti niin siihen lopetettiin ratsastus, mutta Sateen kengitysvuoro oikeastaan siirtyi melkein tunnilla myöhempään ja loppuaika kökittiin kentällä ja siinä sitten otin vähän talutusharjoituksia, pysähdyksiä jne.. Ajatuksena oli saada Sade piehtaroimaan houkuttelevassa lumihangessa, mutta eipä eläintä muu kiinnostanut, kuin kuivat korret aidan toisella puolen.
   Noin kuudelta Sade vihdoin "pääsi" kengitykseen.. ihan nätisti se muuten oli ainakin siihen asti, kunnes  ruokia alettiin antaa muille hepoille ja pari kertaa hypähti vetäessä samalla jalan kengittäjän otteesta. Mahtoi olla piinaavaa seistä nälkäisenä jalkahoidossa ja vielä katsoa sivusta kun muut saa syödä.. ( no, sai Sade muutaman tukon heinää lohdutuspalkinnoksi). Kun prosessi oli ohi, Sade pääsi vihdoin tyytyväisenä syömään, palkkioksi paljon porkkanaa, väkirehut, ison heinäkasan ja iltahalin. Tässä nyt tuli suht koht tiivistettynä tämän päivän tallipuuhat. Kokosin teille pienen koostevideon, kun ihme kyllä sain jonkunmoista hämärää videomateriaalia isäpuolen kuvaamana.

Tämä kuva nyt ei liity mitenkään tähän päivään, mutta siksi täällä, koska omasta mielestäni onnistunut kännykkäkuva.. :)

 hyvälaatuiset screenshotit videolta...





Mitäs tykkäsitte tästä postauksesta? Oliko video huono/hyvä, jotain parannettavaa?
MUISTAKAA, ->BANNERIKILPAILUUN<-ehtii vielä hyvin osallistua, joten osallistukaa ihmeessä ;) 

6 kommenttia:

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..